Presentem les Rutes Gastronòmiques al Medfest a Portugal-Tavira

 
Al post de la Festa Major de la Seu ja us anunciàvem que venien setmanes mogudes, i així ha estat. Quan amb prou feines havíem desmuntat la caravana del Passeig Joan Brudieu, la gent de Menja’t l’Alt Urgell hem agafat l’avió i ens hem plantat a Tavira, a Portugal. I és que aquest dijous ens hi esperaven per participar a la cloenda de la Conferència Internacional de Turisme Culinari Sostenible, organitzada pel Medfest
 
 
 
Allà hi hem pogut exposar les Rutes gastronòmiques que hem posat en marxa fa ben poc. Aquest, doncs, ha estat un dia molt important per a la comarca, ja que hem donat a conèixer el ric patrimoni agroalimentari que tenim a l’Alt Urgell davant d’un públic especialitzat i molt valuós -i que, per cert, ha rebut amb molt d’interès la nostra proposta-.
 
Un projecte per valoritzar el patrimoni culinari
El Medfest és un projecte que s’està implementant a vuit països del Mediterrani i de zones properes (Xipre, Grècia, Croàcia, Eslovènia, Itàlia, França, Espanya i Portugal) amb l’objectiu de millorar el seu desenvolupament turístic tot aprofitant-ne la riquesa culinària. És indiscutible que aquesta regió gaudeix d’un patrimoni de primer nivell en l’àmbit alimentari, i aquest valor, si es treballa bé, ens pot ajudar força a aconseguir un turisme sostenible i de qualitat. En aquest sentit, volem agraïr la tasca feta a la coordinadora del projecte, Margarida Mulet, doctora en Antropologia i membre de l’ODELA (Observatori de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona)
 
 
 
Des de Menja’t l’Alt Urgell estem totalment compromesos amb aquest projecte i els seus valors, i ens ha agradat molt poder-hi prendre part d’una manera tant directa. També volem agraïr la seva presència a la delegació del Consell Comarcal que ens ha acompanyat, i que ha estat encapçalada pel seu president, Miquel Sala, així com al tècnic de la Diputació de Lleida, Ricard Lega, que també ens ha volgut recolzar presencialment.
 

Una Festa Major de la Seu d’Urgell molt intensa…mil gràcies!

Què bé que ens ho hem passat aquesta Festa Major de la Seu d’Urgell! Un any més hi hem tornat a participar de forma molt activa, i estem molt contents de com ha anat tot plegat. D’una banda, la caravana al passeig Joan Brudieu ha estat tot un èxit. Des del divendres 23 fins al dimarts 27 d’agost hem venut més d’un miler de plats, entre hamburgueses i pinxos. Com podeu veure a les fotos, als vespres no hem parat ni un moment!

Tothom que s’ha apropat a la caravana ha pogut provar les nostres hamburgueses i pinxos dels nostres productors. A més, ho han pogut arrodonir amb iogurt o quefir amb melmelada artesana, i tot plegat regat amb cervesa artesana i vi de la comarca Per llepar-se’n els dits!

Presents al pregó

A més de la caravana, també hem estat presents al pregó, que enguany han ofert les jugadores del Cadí la Seu. Així doncs, els convidats i les autoritats que han participat en la recepció institucional que es fa cada any a la sala de plens de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell amb motiu d’aquest pregó han pogut gaudir d’un pica pica amb productes de Menja’t l’Alt Urgell. De ben segur que els nostres embotits, formatges, pa de pagès, coques, patates xip, cerveses artesanes i vi els han ajudat a passar una estona encara millor!

Seguim i seguirem promovent el territori

Com veieu, ha estat una Festa Major molt intensa, i volem agrair a totes aquelles persones que ens han fet confiança i que han passat per la caravana a degustar els nostres productes de proximitat. Des de Menja’t l’Alt Urgell volem ajudar a dinamitzar la comarca tot promovent els productes del territori. És per això que no ens cansarem de participar en totes aquelles activitats locals i comarcals que ens ajudin a fer-ho i de ben segur que ens tornarem a trobar a la Festa Major de l’any que ve. Tot i això, no caldrà esperar tant per tornar-nos a veure, ja que l’agenda de la tardor es presenta ben carregada. No deixeu de seguir-nos i us ho anirem explicant!