Blog

Ens apuntem al FEMAP per tercer any consecutiu

Enguany des de Menja’t l’Alt Urgell tampoc ens hem volgut perdre un dels esdeveniments culturals més destacats de l’estiu al nostre territori, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FEMAP). És per això que per tercer any consecutiu hem preparat un pica-pica a peu dret per a l’acte inaugural que se celebra tradicionalment a la sala de plens de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i que precedeix el concert d’obertura del festival.

Així, aquest divendres 5 de juliol a les vuit del vespre, les autoritats i els col·laboradors del FEMAP han pogut sentir els discursos inaugurals degustant una copa de vi o de cervesa artesana de la comarca. Posteriorment, mentre feien temps perquè comencés el concert inaugural de l’Ensemble Flandriae-Pyrenaei, han pogut omplir la panxa amb un complet assortit de productes de l’Alt Urgell, entre el què hi havia embotits, formatges, coques o patates fregides artesanes, entre d’altres. Un dels comensals ha estat, ni més ni menys, que el molt honorable president de la Generalitat, Quim Torra, que s’ha encarregat d’inaugurar aquesta novena edició del FEMAP, juntament amb els alcaldes de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, i de la Pobla de Segur, Marc Baró, entre d’altres autoritats.

Ha estat un plaer haver col·laborat un any més amb la inauguració del Festival de Música Antiga dels Pirineus i haver pogut donar a conèixer a tanta gent vinguda d’arreu del país i de fora els productes agroalimentaris de primer nivell que tenim a la comarca.

Una primavera i un principi d’estiu plens d’activitats

Aquests mesos de maig i juny no hem parat de fer activitats i participar en esdeveniments. El 9 de maig vam ser presents a la reunió del sector agroalimentari artesà que va tenir lloc a Valls, on vam poder fer un intercanvi d’experiències molt enriquidor amb altres productors i elaboradors del país.

Congrés d’educació i entorn

Uns dies més tard vam prendre part del novè Congrés d’Educació i Entorn que es va celebrar a la Seu d’Urgell. El dia de la inauguració del certamen, el dijous 30 de maig, vam oferir un sopar a peu dret al parc del Cadí per a prop de 350 persones. Moltes d’elles venien de fora de la nostra comarca, de manera que va ser una ocasió immillorable per donar a conèixer a l’exterior els productes agroalimentaris de primer nivell que elaborem i produïm.  

Art a Pinyó

Ja al mes de juny vam participar en un altre esdeveniment cada cop més consolidat a la Seu d’Urgell, l’Art a Pinyó. Des de Menja’t l’Alt Urgell vam ser els encarregats de posar la teca a aquesta iniciativa, que combina la passejada en bicicleta per diversos   indrets de la ciutat amb actuacions artístiques. Un cop acabada la ruta, una vuitantena de persones van anar a recuperar forces al parc del Cadí, on hi havíem muntat el F’Art a Pinyó. Totes elles van poder sopar un menú amb productes elaborats per diversos artesans agroalimentaris de la comarca. Una bona manera de posar el punt i final a una tarda de pedalades!

Congrés Internacional de l’Observatori de l’alimentació

Un parell de setmanes després, el 19, el 20 i el 21 de juny, Menja’t l’Alt Urgell va ser present a la cinquena edició del Congrés Internacional de l’Observatori de l’Alimentació (Universitat de Barcelona) i de la Fundació Alícia, que es va celebrar a Barcelona i que enguany duia per títol “Patrimonis alimentaris, turismes i sostenibilitats”.

Ser presents en aquest congrés ens va permetre vendre els productes dels membres de l’associació i també promocionar l’Alt Urgell i les rutes gastronòmiques que acabem de posar en marxa. Tot plegat va tenir força èxit entre el públic assistent!

Al centenari del Gall negre

Finalment , aquest dissabte 29 de juny hem participat en la festa que s’ha fet a Pallerols del Cantó i Cassovall amb motiu del centenari de l’estrena de la popular cançó alturgellenca “El gall negre”. Així, els assistents a l’acte han pogut degustar un aperitiu a base de formatges, embotits, cervesa i altres productes artesans de la nostra comarca.

Menja’t l’Alt Urgell i els productors i elaboradors que en formen part no parem, així que estigueu atents al blog perquè us anirem posant al dia de tot el que fem!

Ja tenim en marxa les rutes gastronòmiques Menja’t l’Alt Urgell!

Un cop fetes les presentacions a la Seu d’Urgell a la sala Immaculada i a Barcelona a la llibreria Altaïr podem assegurar que ja tenim inaugurades les nostres rutes gastronòmiques de l’Alt Urgell. 

En total les set rutes que les descrivim entre altres adjectius com gastronòmiques perquè es visita diferents obradors artesans alimentaris on el propi artesà us oferirà una degustació. També culturals ja que en algunes s’ofereix la visita a museus comarcals. Finalment paisatgístiques per l’entorn que s’envolten. Per acabar, ho arrodonim amb un dinar a un restaurant de la zona amb productes de proximitat. 

Aquestes rutes us permetran viure una experiència única i diferent a l’Alt Urgell. 

Us deixem un recull de notícies que han aparegut a les nostres xarxes per començar a degustar-les!

http://www.pirineustv.cat/2019/03/26/lalt-urgell-crea-set-rutes-gastronomiques/

https://www.ccma.cat/324/lassociacio-menjat-lalt-urgell-crea-set-rutes-gastronomiques-per-vincular-els-productes-artesans-i-el-patrimoni-local/noticia/2912514/