Blog

Les sessions de degustació del Menja’t l’Alt Urgell no s’aturen a l’estiu

Els tastos guiats del Menja’t l’Alt Urgell no s’aturaran a l’estiu! Com sabeu, des de fa un temps cada primer dissabte de mes un dels nostres productors artesans ofereix una degustació comentada.

Aquesta és una activitat per la qual ja hi han passat la ramaderia ecològica Ca l’Andreu, d’Alàs, la formatgeria Castell-llebre, de Peramola, i les melmelades de Cal Casal d’Ossera.

Ens fa il·lusió anunciar-vos que els productors de les pròximes tres sessions seran la formatgeria Mas d’Eroles, d’Adrall, Cerveses VIP, de Bellestar, i formatges l’Oliva, d’Oliana. En el primer cas, la degustació tindrà lloc el dissabte 4 de juny i anirà a càrrec del Salvador Maura, que explicarà alguns dels secrets dels seus formatges.

En el cas del tast de Cerveses VIP, aquest tindrà lloc el dissabte 2 de juliol. Els participants aprendran quins són els ingredients d’una cervesa artesana així com a diferenciar els tipus de cervesa. Finalment, formatges d’Oliva oferirà la degustació comentada el dissabte 6 d’agost.

Tots els tastos tindran lloc de 12h a 13h a la plaça Patalín, davant de la botiga de Menja’t l’Alt Urgell. L’aforament està limitat a dotze persones i el preu per assistir-hi és de dos euros per persona. Podeu inscriure-us-hi de forma presencial a la botiga, trucant al 635660931, o el mateix dia, si queden places disponibles.

La mel dels Cirerers Blancs rep dos reconeixements a la Fira Q de Balaguer

A Menja’t l’Alt Urgell estem d’enhorabona, ja que un dels nostres socis ha rebut un important reconeixement aquest passat cap de setmana. Es tracta del Jordi Obiols, dels Cirers Blancs, ja que la seva mel ha rebut dos premis a la Fira Q de Balaguer, concretament al concurs Reina de Mels.

Aquest certamen, organitzat per l’Associació d’Apicultors de Lleida, reconeix les millors mels en tres categories: romaní, mil flors i alta muntanya. A banda, també s’atorga un premi a la “reina de les mels”, és a dir la millor de totes, independentment de la seva categoria. En el cas dels Cirerers Blancs, un dels premis ha estat en la categoria mil flors i l’altre, ni més ni menys que en el de reina de les mels, per una mel d’alta muntanya.

Tot i no ser el primer cop que obté algun premi en aquest concurs -i en d’altres-, el Jordi s’ha mostrat molt satisfet, ja que “és un reconeixement que, a més, et fa la mateixa gent del teu sector, perquè els que fan els tasts, en saben”. En aquest sentit, ha apuntat que al concurs hi participen apicultors d’arreu de Catalunya i també de l’Aragó, amb una norantena de mels en total.

Des de Menja’t l’Alt Urgell només podem fer que felicitar el Jordi per aquests premis i celebrar que la bona feina dels productors artesans de la comarca sigui reconeguda arreu.

Les melmelades de Cal Casal protagonitzaran la tercera sessió de degustació del Menja’t l’Alt Urgell

Després de l’èxit de les primeres dues propostes, protagonitzades per la carn de la ramaderia ecològica Ca l’Andreu d’Alàs i pels formatges de Castell-llebre, aquest dissabte 7 de maig realitzarem la tercera sessió de degustació de productes de Menja’t l’Alt Urgell. En aquest cas, les protagonistes seran les melmelades i altres dolços elaborats a Cal Casal d’Ossera.

Així doncs, la Núria Rosell oferirà un tast d’alguns dels seus productes i ho acompanyarà amb una explicació sobre la seva elaboració. En concret, l’activitat maridarà algunes de les seves melmelades amb formatges, embotits i pa de fetge elaborats per altres socis del Menja’t l’Alt Urgell. Com sabeu, aquesta proposta s’emmarca en la iniciativa que vam posar en marxa el mes passat, amb l’objectiu que cada primer dissabte de mes un dels nostres productors ofereixi un tast comentat d’alguns dels productes que elabora.

La sessió de degustació tindrà un cost de dos euros per persona, comptarà amb un màxim de dotze places i tindrà lloc de 12h a 13:30h al davant de la botiga que tenim a la plaça Patalín de la Seu d’Urgell. Si us interessa, podeu reservar la vostra plaça de forma presencial a la botiga o trucant al telèfon 635660931.

Celebrem Sant Jordi amb un vermut literari

Aquest pròxim dissabte els carrers de la Seu d’Urgell es tornaran a omplir amb motiu de la diada de Sant Jordi i des de Menja’t l’Alt Urgell ens hem volgut afegir a la celebració. És per això que hem organitzat un vermut literari.

Tindrà lloc a les 13h a la plaça Patalín i permetrà fer un doble tast: d’una banda, els assistents podran tastar la poesia a través del recital que oferirà Arnau Orobitg i, de l’altra, podran degustar un assortit de productes artesans del Menja’t l’Alt Urgell: formatges, embotits, xips i cervesa.

Tot plegat tindrà un preu de només 6,5 euros per persona i hi ha 20 places disponibles. Si et ve de gust passar el migdia de Sant Jordi gaudint d’aquesta proposta no triguis a reservar la teva plaça. Pots fer-ho per telèfon al 635660931, a la botiga del Menja’t a la plaça Patalín o al nostre compte d’Instagram. Us hi esperem!

Ens trobem amb restauradors i hotelers per buscar noves col·laboracions

Aquest dilluns hem celebrat una trobada a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell amb restauradors i professionals de l’hostaleria per mirar de trobar noves formes de col·laboració amb els restaurants, hotels i allotjaments rurals de la comarca. D’una banda, els hem donat a conèixer l’associació i els nostres productors, ja que creiem que hi ha àmbits on podríem col·laborar.

D’altra banda, també hem donat a conèixer la nostra pàgina web i com aquesta ajuda als productors a promocionar-se. També hem posat en valor les rutes gastronòmiques que ja fa uns anys que organitzem, i que serveixen també per promocionar el territori i el seu patrimoni.

Hem clos la trobada amb una degustació de productes del Menja’t l’Alt Urgell. Esperem que d’aquest intercanvi en sorgeixin noves col·laboracions que permetin donar a conèixer a un públic encara major els productes artesans que tenim a la comarca!

Una desena de persones gaudeixen de la primera sessió de degustacions de Menja’t l’Alt Urgell

Els productors de carn ecològica Ca l’Andreu, d’Alàs, han estat els encarregats d’inaugurar aquest dissabte al migdia la nova campanya de promoció que hem posat en marxa des de Menja’t l’Alt Urgell. Com us vam explicar fa uns dies, cada primer dissabte de mes un dels nostres productors oferirà una degustació d’allò que elabora, acompanyat d’una xerrada divulgativa. Tot plegat es realitza a la plaça Patalín, just al davant de la nostra botiga de la Seu d’Urgell.

A la sessió d’aquest dissabte, una desena de persones han pogut gaudir de les explicacions que els ha ofert la Urgell Isus sobre Ca l’Andreu mentre degustaven algunes de les seves delícies. Per dos euros, els assistents han pogut tastar l’steak tartar i les mandonguilles amb salseta, tot plegat acompanyat de pa de cereals del forn Tahussà i cervesa de blat ViP.

L’objectiu d’aquestes sessions de degustació és apropar més als productors del Menja’t l’Alt Urgell als seus possibles consumidors. Després d’aquesta primera sescció, el 2 d’abril serà el torn de la formatgeria Castell-llebre de Peramola, mentre que el 7 de maig es podran degustar les confitures i altres productes elaborats a Cal Casal d’Ossera. L’aforament estarà limitat a dotze persones.

El primer dissabte de cada mes, vine a conèixer-nos i a tastar-nos!

A Menja’t l’Alt Urgell no ens cansem de buscar noves fórmules per apropar-vos tot allò que elaboren els nostres productors. És per això que a partir d’aquest pròxim mes de març posarem en marxa una nova campanya: cada primer dissabte de mes farem la presentació d’un dels nostres productors, que donarà a conèixer allò que elabora i ho acompanyarà d’una degustació!

Tot plegat ho farem de 12h a 13:30h a la plaça Patalín de la Seu d’Urgell, just al davant de la nostra botiga. L’aforament estarà limitat a dotze persones i el preu per participar-hi serà de dos euros.

 

Ja us podem avançar que la primera presentació-degustació, la del 5 de març, anirà a càrrec dels productors de carn ecològica Ca l’Andreu d’Alàs. El 2 d’abril, mentrestant, serà el torn de la formatgeria Castell-llebre de Peramola, mentre que el 7 de maig es podran degustar les confitures i altres productes elaborats a Cal Casal d’Ossera.

Com veieu, una oportunitat immillorable de conèixer de primera mà als nostres productors i tot allò que elaboren, així com de fer-ne un petit tast, si encara no heu tingut ocasió de provar els seus productes.

Acomiadem les festes i encarem un 2022 carregat de nous reptes

Amb les festes ja finalitzades és moment de fer balanç d’aquestes dates tan especials i intenses per a nosaltres. Tot i que la situació sanitària ens ha obligat a suspendre algunes de les activitats que teníem previstes, algunes de les quals emmarcades en el Món Màgic de les Muntanyes, estem contents perquè hem pogut mantenir el gruix d’allò que volíem fer.

Més enllà de les activitats que vam organitzar a principis de desembre, la primera gran acció nadalenca va ser el repartiment de la Pòcima dels Minairons, que va tenir lloc el dissabte 18 de desembre. Al llarg del matí van ser molts els que van passar per davant de la nostra botiga de la plaça Patalín per tastar aquesta reconfortant beguda, elaborada amb ingredients de primera dels nostres productors. L’endemà, mentrestant, vam fer un esmorzar solidari per col·laborar amb la Marató de TV3, amb xocolata desfeta del Rastell i coca del forn Tahussà.

Una de les iniciatives noves d’aquest any, i que ha tingut molt bona acceptació, ha estat la ti-ona. Vam decidir apadrinar un dels tions màgics que cada any es col·loquen als carrers de la Seu i la vam convertir en una tiona que ha passat les festes davant de la nostra botiga de la plaça Patalín. A més, també vam organitzar un ‘photocall’ conjuntament amb la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell, l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell i l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell per on hi van passar un bon grapat de persones.

Un clàssic d’aquestes festes han estat els Lots de Nadal del Menja’t l’Alt Urgell, que enguany han tornat a tenir una bona acceptació. Estem contents perquè es tracta d’un producte força consolidat i, any rere any, sou molts els que confieu en els nostres lots per als vostres detalls i regals d’aquestes festes. A tots vosaltres, moltes gràcies!

I lligat amb això, un any més hem pogut gaudir de l’exposició dels quadres que acompanyen els tríptics dels lots. Elaborats per mitja dotzena d’artistes alturgellencs, les obres d’art s’han exposat, com de costum, a l’espai l’Aparador de la plaça del Carme i ens consta que han estat molts els que s’hi han apropat per contemplar-les. També volem agrair a tots aquests artistes de la comarca que any rere any col·laboren amb nosaltres en aquesta iniciativa.

Amb el nou any ja començat, i després de la feina feta aquestes darreres setmanes, encarem un 2022 carregat de projectes i reptes. Com sempre, seguirem treballant per posar en valor els productes agroalimentaris i artesans de la nostra comarca i per continuar col·laborant en tot allò que puguem amb el teixit social i cultural del nostre entorn.

Encarem les festes de Nadal amb un bon grapat d’activitats

Com ja és tradició, aquestes dates prèvies a les festes de Nadal ens agrada organitzar activitats per anar fent caliu. En aquest sentit, el dilluns 6 de desembre, aprofitant el pont de la Puríssima, vam montar una paradeta al davant de la botiga del Menja’t l’Alt Urgell a la plaça Patalín de la Seu amb productes de Laura Patchwork d’Oliana.

D’altra banda, aquest dissabte tornarà un dels actes pre-nadalencs que més ens agrada, la Pòcima dels Minairons. A les 11:30h, també davant de la botiga de la plaça Patalín, repartirem aquesta deliciosa beguda, feta amb ingredients de primera. Qui vulgui tastar-la caldrà que porti la seva tassa o got i els mateixos minairons li serviran. Un dels ingredients que ja us podem avançar que portarà la pòcima és la pilota de Ca l’Andreu d’Alàs. Per llepar-se’n els dits!

L’endemà, mentrestant, farem un esmorzar solidari per col·laborar amb la Marató de TV3. Us esperem a la plaça Joan Sansa de la Seu amb xocolata desfeta del Rastell i coca del forn Tahussà. No us ho perdeu, que és per una bona causa. Aquestes són algunes de les activitats que tenim a tocar, però al llarg de les festes en farem més i els pròxims dies us les anirem explicant.