La ruta dels formatges i les patates xips artesanes

  • Visitarem els pobles Oliana, Peramola i Masia La Penella.
  • Es pot fer la ruta tot l’any.

Aquesta ruta comença al poble d’Oliana, al sud de la comarca de l’Alt Urgell. Aquí visitarem l’Aina i l’Arnau de la formatgeria artesana l’Oliva. Ens explicaran com elaboren diàriament formatge de llet de cabra munyida del dia del seu propi ramat. En aquesta masia veurem els animals i gaudirem d’un tast dels seus formatges.

Al mateix poble visitarem l’obrador de les patates xips Sastret’s. El Sisco i el Joan ens explicaran les diferents varietats de patata local i com i de quina manera van començar a elaborar aquest producte. Dinarem al bonic poble de Peramola al restaurant La Masia que ens oferirà un menú a base de producte local. Per acabar visitarem la Masia de La Penella on trobem l’Ana i el Fermín amb els seus formatges Castell-Llebre. Gaudirem d’un tast de formatge amb unes vistes privilegiades a la presa d’Oliana.

Formatges l'Oliva

Formatges l'Oliva és un projecte iniciat el 2011 per l'Arnau i l'Aina, una parella del barri de Sants que, recuperant una pallera de la masia familiar, ha trobat una via per a poder treballar i viure al poble d'Oliana. Fan formatges de cabra amb la llet crua de la munyida del dia. Amb la incorporació a l'equip d'en Joel, un jove del poble i alumne de l'Escola de Pastors, han fet el seu propi ramat de cabres (actualment unes 80) per tal d'abastir la formatgeria de la millor matèria prima.

Sastret's Snacks&Aperitius

Sastret's es el nom que hem heretat dels nostres avantpassats i que ara dona nom a l'empresa familiar creada l'any 2017, amb la idea de poder fer arribar al nostre client un aperitiu de màxima qualitat, tant en l'aspecte visual com en el gustatiu. Respectem al màxim la matèria primera, que seleccionem i busquem unes textures, un sabor i una qualitat diferenciades.

Formatges Castell Llebre

Formatges Castell Llebre és una petita formatgeria que des de 1985 elabora una varietat de productes únicament amb llet de cabra. El nom fa referència a l'ermita datada al 995 "Santa Maria de Castell-llebre" què se situa a uns kilòmetres de distància. Cal dir que les vistes, tant de l'ermita com de la formatgeria, no passen desapercebudes, ja que per aquests
indrets se situa el pantà d'Oliana. Formatges de tots els gustos amb un mateix punt en comú, la maduració del formatge en cava natural de la manera més tradicional i amb els mínims ingredients. T'esperem!