Menja’t l’Alt Urgell estrena nou projecte
L’associació de productors i artesans de la comarca presentarà les Rutes Gastronòmiques de l’Alt Urgell-MEDFEST, el pròxim dimarts 26 de març, a les 13 hores, a la Immaculada. El projecte també es presentarà a Barcelona el dijous 28 de març.
El pròxim dimarts 26 de març tindrà lloc la presentació del nou projecte Les Rutes Gastronòmiques de l’Alt Urgell en un acte públic que tindrà lloc a l’una del migdia, a la sala la Immaculada de la Seu d’Urgell. Aquest és un projecte creat conjuntament entre l’associació de productors i artesans de la comarca Menja’t l’Alt Urgell i el MEDFEST-MED, i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Turisme Seu i la Diputació de Lleida.
L’acte de presentació de Les Rutes Gastronòmiques de l’Alt Urgell anirà a càrrec del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, de la Diputació de Lleida, i de la investigadora de l’ODELA (Observatori de l’Alimentació) de la Universitat de Barcelona i coordinadora del Projecte Medfest-Interreg, Margalida Mulet, que farà l’històric del projecte i la implementació a l’Alt Urgell. També hi participaran representants de l’Associació Menja’t l’Alt Urgell per explicar com ha estat la seva participació en aquest projecte i quins són els nous reptes.
L’acte continuarà amb la presentació del vídeo promocional i el web de les rutes gastronòmiques, així com de la pròpia associació Menja’t l’Alt Urgell.
Presentació de les Rutes Gastronòmiques de l’Alt Urgell-MEDFEST, el pròxim dimarts 26 de març, a les 13 hores, a la Immaculada. El colofó d’aquesta presentació el posarà un tast de productes locals i artesans a càrrec de Menja’t l’Alt Urgell.
Presentació a Barcelona
Les Rutes Gastronòmiques de l’Alt Urgell també es presentaran a Barcelona, en un acte que tindrà lloc a la Llibreria Altaïr el pròxim dijous 28 de març, a les set de la ta4rda. La presentació constarà d’una taula rodona que comptarà amb la participació de Joan Ribas, de la Fundació Alícia, i de Carmen Alcaraz, escriptora i gastrònoma, que parlaran de patrimoni alimentari i turisme.
Seguidament es farà la presentació del MEDFEST per part de Margalida Mulet, coordinadora del projecte, mentre que Salvador Maura i Marisol Salvadó, representants de l’Associació Menja’t l’Alt Urgell, explicaran la seva experiència en el projecte.
La presentació a Barcelona també es finalitzarà un tast de productes locals i artesans a càrrec de Menja’t l’Alt Urgell.
MEDFEST-MED
El projecte MEDFEST-MED Culinary heritage experiences: how to create sustainable tourist destinations té com a objectiu la creació i millora de les estratègies existents relacionades amb la sostenibilitat turística dins d’un secor gastronòmic, tot concretant-se en el desenvolupament d’experiències sostenibles, primordialment a zones rurals, com a eina per a promoure una alternativa turística en el territori mediterrani.