LES RUTES GASTRONÒMIQUES DEL MENJA’T L’ALT URGELL AGAFEN COLOR: PROVA PILOT

Aquest dissabte, 15 de juny s’ha convidat a diferents agències de viatges (d’Andorra, de Barcelona i de la comarca), professors de màsters i cursos relacionats amb el Turisme i Hosteleria de diferents universitats (CETT, Universitat de Barcelona, Universitat de Girona) i  periodistes gastrònoms per tal de realitzar una prova pilot de les rutes gastronòmiques de l’Alt Urgell. La majoria de participants s’ha desplaçat amb un microbús durant tot el viatge. Aquesta visita ha estat organitzada per Margalida Mulet, coordinadora del projecte MEDFEST-MED a través de la coordinació de l’ODELA (Observatori d’Alimentació) de la Universitat de Barcelona.

La ruta escollida ha estat la 3: RUTA DEL PATRIMONI I EL MARIDATGE.

Aquesta ruta ens ha donat la possibilitat de visitar el poble la Masia de la Penella amb les espectaculars visites sobre el pantà d’Oliana

Descobrint la formatgeria Castell-Llebre, una de les formatgeries més antigues de la comarca i gaudint d’un tast de formatges de llet de cabra

 

Tot seguit, s’ha anat direcció a Coll de Nargó amb la visita cultural al museu dels raiers. Coneixement d’uns dels oficis d’ahir, en una època que no existien els camions, i al riu Segre no hi havia embassaments, s’aprofitava el curs del riu per transportar els troncs cap a les ciutats, que alhora servien d’embarcacions.

 

S’ha ofert un tast de coca dels raiers al Forn Reig i cervesa ViP juntament amb la visita d’aquest històric forn.

Seguidament ens hem enfilat cap a Montanisell per descobrir les vinyes d’un vi blanc d’altura amb aromes del Pirineu, el vi Carisma. Montanisell es troba situat al peu de la serra de Sant Joan. Nucli eminentment agrari i ramader, amb vistes a l’església romànica de Sant Joan. Hem dinat un menú de producte local i de productes d’artesans de l’associació Menja’t l’Alt Urgell al restaurant Cal Borda acompanyat de vi Carisma.

Finalment, el grup de 16 adults i 2 nens ens hem dirigit a la capital de la comarca, la Seu d’Urgell. A la botiga de l’associació Menja’t ens esperaven dues representants del consell comarcal Alt Urgell i TurismeSeu on s’ha explicat les altres 6 rutes tot visualitzant la resta de productes artesans.

Ha estat un dia molt complert a nivell paisatgístic, cultural i gastronòmic que ha servit als diferents participants per intercanviar coneixements i crear lligams per a futures visites i sobretot conèixer una part de la comarca de l’Alt Urgell amb els seus costums i tradicions.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Fields marked with an * are required.