Una primavera i un principi d’estiu plens d’activitats
Aquests mesos de maig i juny no hem parat de fer activitats i participar en esdeveniments. El 9 de maig vam ser presents a la reunió del sector agroalimentari artesà que va tenir lloc a Valls, on vam poder fer un intercanvi d’experiències molt enriquidor amb altres productors i elaboradors del país.
Congrés d’educació i entorn
Uns dies més tard vam prendre part del novè Congrés d’Educació i Entorn que es va celebrar a la Seu d’Urgell. El dia de la inauguració del certamen, el dijous 30 de maig, vam oferir un sopar a peu dret al parc del Cadí per a prop de 350 persones. Moltes d’elles venien de fora de la nostra comarca, de manera que va ser una ocasió immillorable per donar a conèixer a l’exterior els productes agroalimentaris de primer nivell que elaborem i produïm.
Art a Pinyó
Ja al mes de juny vam participar en un altre esdeveniment cada cop més consolidat a la Seu d’Urgell, l’Art a Pinyó. Des de Menja’t l’Alt Urgell vam ser els encarregats de posar la teca a aquesta iniciativa, que combina la passejada en bicicleta per diversos indrets de la ciutat amb actuacions artístiques. Un cop acabada la ruta, una vuitantena de persones van anar a recuperar forces al parc del Cadí, on hi havíem muntat el F’Art a Pinyó. Totes elles van poder sopar un menú amb productes elaborats per diversos artesans agroalimentaris de la comarca. Una bona manera de posar el punt i final a una tarda de pedalades!
Congrés Internacional de l’Observatori de l’alimentació
Un parell de setmanes després, el 19, el 20 i el 21 de juny, Menja’t l’Alt Urgell va ser present a la cinquena edició del Congrés Internacional de l’Observatori de l’Alimentació (Universitat de Barcelona) i de la Fundació Alícia, que es va celebrar a Barcelona i que enguany duia per títol “Patrimonis alimentaris, turismes i sostenibilitats”.
Ser presents en aquest congrés ens va permetre vendre els productes dels membres de l’associació i també promocionar l’Alt Urgell i les rutes gastronòmiques que acabem de posar en marxa. Tot plegat va tenir força èxit entre el públic assistent!
Al centenari del Gall negre
Finalment , aquest dissabte 29 de juny hem participat en la festa que s’ha fet a Pallerols del Cantó i Cassovall amb motiu del centenari de l’estrena de la popular cançó alturgellenca “El gall negre”. Així, els assistents a l’acte han pogut degustar un aperitiu a base de formatges, embotits, cervesa i altres productes artesans de la nostra comarca.
Menja’t l’Alt Urgell i els productors i elaboradors que en formen part no parem, així que estigueu atents al blog perquè us anirem posant al dia de tot el que fem!
Leave a Comment