Presentem les Rutes Gastronòmiques al Medfest a Portugal-Tavira

 
Al post de la Festa Major de la Seu ja us anunciàvem que venien setmanes mogudes, i així ha estat. Quan amb prou feines havíem desmuntat la caravana del Passeig Joan Brudieu, la gent de Menja’t l’Alt Urgell hem agafat l’avió i ens hem plantat a Tavira, a Portugal. I és que aquest dijous ens hi esperaven per participar a la cloenda de la Conferència Internacional de Turisme Culinari Sostenible, organitzada pel Medfest
 
 
 
Allà hi hem pogut exposar les Rutes gastronòmiques que hem posat en marxa fa ben poc. Aquest, doncs, ha estat un dia molt important per a la comarca, ja que hem donat a conèixer el ric patrimoni agroalimentari que tenim a l’Alt Urgell davant d’un públic especialitzat i molt valuós -i que, per cert, ha rebut amb molt d’interès la nostra proposta-.
 
Un projecte per valoritzar el patrimoni culinari
El Medfest és un projecte que s’està implementant a vuit països del Mediterrani i de zones properes (Xipre, Grècia, Croàcia, Eslovènia, Itàlia, França, Espanya i Portugal) amb l’objectiu de millorar el seu desenvolupament turístic tot aprofitant-ne la riquesa culinària. És indiscutible que aquesta regió gaudeix d’un patrimoni de primer nivell en l’àmbit alimentari, i aquest valor, si es treballa bé, ens pot ajudar força a aconseguir un turisme sostenible i de qualitat. En aquest sentit, volem agraïr la tasca feta a la coordinadora del projecte, Margarida Mulet, doctora en Antropologia i membre de l’ODELA (Observatori de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona)
 
 
 
Des de Menja’t l’Alt Urgell estem totalment compromesos amb aquest projecte i els seus valors, i ens ha agradat molt poder-hi prendre part d’una manera tant directa. També volem agraïr la seva presència a la delegació del Consell Comarcal que ens ha acompanyat, i que ha estat encapçalada pel seu president, Miquel Sala, així com al tècnic de la Diputació de Lleida, Ricard Lega, que també ens ha volgut recolzar presencialment.
 

Related Posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Fields marked with an * are required.