Presentem les Rutes Gastronòmiques al Medfest a Portugal-Tavira
Al post de la Festa Major de la Seu ja us anunciàvem que venien setmanes mogudes, i així ha estat. Quan amb prou feines havíem desmuntat la caravana del Passeig Joan Brudieu, la gent de Menja’t l’Alt Urgell hem agafat l’avió i ens hem plantat a Tavira, a Portugal. I és que aquest dijous ens hi esperaven per participar a la cloenda de la Conferència Internacional de Turisme Culinari Sostenible, organitzada pel Medfest.
![]() |
![]() |
Allà hi hem pogut exposar les Rutes gastronòmiques que hem posat en marxa fa ben poc. Aquest, doncs, ha estat un dia molt important per a la comarca, ja que hem donat a conèixer el ric patrimoni agroalimentari que tenim a l’Alt Urgell davant d’un públic especialitzat i molt valuós -i que, per cert, ha rebut amb molt d’interès la nostra proposta-.
Un projecte per valoritzar el patrimoni culinari
El Medfest és un projecte que s’està implementant a vuit països del Mediterrani i de zones properes (Xipre, Grècia, Croàcia, Eslovènia, Itàlia, França, Espanya i Portugal) amb l’objectiu de millorar el seu desenvolupament turístic tot aprofitant-ne la riquesa culinària. És indiscutible que aquesta regió gaudeix d’un patrimoni de primer nivell en l’àmbit alimentari, i aquest valor, si es treballa bé, ens pot ajudar força a aconseguir un turisme sostenible i de qualitat. En aquest sentit, volem agraïr la tasca feta a la coordinadora del projecte, Margarida Mulet, doctora en Antropologia i membre de l’ODELA (Observatori de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona)
Des de Menja’t l’Alt Urgell estem totalment compromesos amb aquest projecte i els seus valors, i ens ha agradat molt poder-hi prendre part d’una manera tant directa. També volem agraïr la seva presència a la delegació del Consell Comarcal que ens ha acompanyat, i que ha estat encapçalada pel seu president, Miquel Sala, així com al tècnic de la Diputació de Lleida, Ricard Lega, que també ens ha volgut recolzar presencialment.
Leave a Comment