Dotze imatges d’un any 2019 ben intens

Ara que comencem l’any 2020 hem pensat que és un bon moment per mirar enrere i fer balanç del 2019. El que acabem de deixar enrere ha estat un any ben intens per a la gent del Menja’t l’Alt Urgell, així que hem preparat dotze imatges per recordar-lo!

Començàvem l’any 2019 entregant un lot de productes locals al guanyador de la cursa Sant Silvestre de la Seu d’Urgell. Un premi més que merescut! A més, aquells dies també vam preparar un dinar-degustació per a la jornada sobre els boscos públics municipals, organitzada per Esquerra Republicana de Catalunya i realitzada a la Seu d’Urgell.

Unes setmanes més tard, ja al mes de març, va arribar un dels moments més especials per a la gent del Menja’t, ja que va ser quan vam fer la presentació de les Rutes Gastronòmiques. Un projecte que ens engresca molt i que, just unes setmanes després començava a caminar!

Ja al maig, va tenir lloc a la Seu d’Urgell el Congrés d’Educació i Entorn, i des del Menja’t vam voler col·laborar-hi. És es per això que vam preparar un sopar-degustació per a tots els assistents i convidats. Aquell mateix mes també ens vam desplaçar a Valls per presentar l’associació en el marc d’una reunió del sector agroalimentari artesà

El juny va ser un mes intens. D’una banda, vam oferir degustacions en diverses activitats, com l’Art a Pinyó de la Seu d’Urgell, la commemoració del centenari del Gall Negre a Cassovall i Pallerols i les experiències de Workation Rural&Go, també a la Seu. De l’altra, ens vam desplaçar a Barcelona per participar al Congrés Internacional de l’Observatori de l’Alimentació

El juliol també va ser un mes especial, ja que vam participar un any més en el FEMAP, el Festival de Música Antiga dels Pirineus. Concretament, vam ser els encarregats d’elaborar la degustació de l’acte inaugural, que va comptar amb la presència del mateix president de la Generalitat, Quim Torra!

L’agost sempre és un mes intens, i el d’aquest 2019 no va ser una excepció. Així, el vam començar muntant la taverna al Mercat Càtar de Castellbò i el vam acabar amb la Festa Major a la Seu d’Urgell que, un any més, vam gaudir d’allò més. La caravana al passeig Joan Brudieu treia fum i vam servir un bon grapat de menús amb productes de territori.

El setembre, mentrestant, vam agafar l’avió i ens vam desplaçar cap a Portugal, concretament a Tavira. Allà vam poder presentar el projecte del Menja’t l’Alt Urgell a la conferència Internacional de Turisme Culinari Sostenible, organitzada pel Medfest. A més, també vam muntar la taverna a la Pine Peaks, la trobada de cotxes americans que va tenir lloc a la Seu. Encara aquest mes, vam col·laborar amb la Foranca, la prova del Circuit Fer que es realitza a Alàs i Cerc. 

A l’octubre, la gent del Menja’t vam marxar de fira. Així, vam ser presents a la primera Festa i Fira de Muntanya de Coll de Nargó, i després, vam tornar a participar a la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. Més enllà de les fires, a l’octubre també vam oferir una degustació a l’11è Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs que va tenir lloc a la Seu d’Urgell. També a l’octubre, vam oferir un dinar-desgustació en el marc de la subhasta de la fusta que es va fer a Montferrer. I també al municipi de Montferrer i Castellbò, aquest passat octubre també vam muntar la taverna al primer Raid Hípic de l’Alt Pirineu, que va tenir lloc a Bellestar.

Oliana celebra la seva fira per Tots Sants, ja al novembre, i també vam voler-hi ser presents, participant en diferents activitats. Aquell mes també vam gaudir d’un acte ben especial: la inauguració de l’exposició dels treballs que van elaborar diversos artistes de la comarca per acompanyar els tríptics dels nostres lots de Nadal.

Finalment, el desembre va estar marcat, lògicament, per les activitats de Nadal. D’una banda, per l’elaboració dels lots i, per l’altra, per les diverses accions que vam dur a terme al llarg de les festes. Més enllà de les activitats nadalenques, aquest mes també vam oferir un dinar-degustació als participants en la trobada que va tenir lloc a la Seu d’Urgell entre representants dels quatre parcs naturals que hi ha a la nostra zona.

Com veieu, un any ben intens i carregat d’activitats que ens ha permès promocionar el producte agroalimentari local de l’Alt Urgell i, alhora, ser part activa d’aquelles activitats que dinamitzen la comarca. Esperem que l’any 2020 sigui igual o millor!

Related Posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Fields marked with an * are required.