La cervesa, el cereal i el formatge protagonitzen la nostra ruta número 5

Aquesta setmana us proposem una ruta ben singular que té un element en comú: la fermentació. La començarem amb una visita l’explotació agrària Ecofranh, a la carretera d’Aravell, on el Joan ens mostrarà la seva producció de cereal, farina d’espelta i patata. A més, podrem conèixer les vaques amb les quals fan llet i iogurts ecològics i ho podrem tastar a la seva agrobotiga.

Després de visitar a un productor seguirem coneixent el món de la farina, però des d’un altre àmbit. És per això que, ben a prop d’allà, a Montferrer, visitarem el Museu de la Farina, on podrem apreciar una molt ben conservada màquina anglesa de principis del segle XX. Aquesta farinera es va crear per donar sortida a les grans quantitats de gra que històricament s’havien produït a la zona de l’Urgellet.

Després de conèixer el museu ens desplaçarem al poble de Bellestar, on farem la següent parada, en aquest cas a la fàbrica de cervesa artesana VIP. Allà, la Marisol i el Joan ens faran una visita guiada on ens explicaran el procés per fer cervesa, des de l’elaboració fins a la fermentació, l’embotellament i l’etiquetatge. Òbviament, després de la visita podrem gaudir d’un tast de les diferents varietats que elaboren. Malauradament, ara a l’agost no és època de pomes, però quan n’hi ha, el tast es marida amb les pomes del Cadí.

Pomes del Cadí és una empresa força jove de l’àmbit agroalimentari que es dedica a produir pomes al Pirineu, en finques situades a una altitud d’uns 800 metres. El clima, el terreny i l’alçada fan que aquesta poma tingui una qualitat organolèptica molt similar a la cèlebre poma dels Alps.

Per acabar la ruta, ens desplaçarem fins al restaurant de la formatgeria artesana Mas d’Eroles, a Adrall. Allà, el Salvador ens proposarà dues fondues del seu formatge artesà de llet crua de vaca i d’ovella, així com altres plats exquisits, tots fets a partir del seu formatge. Un cop degustats, podrem fer una visita a l’obrador i a la bodega on es conserven els formatges curats.

Si us interessa aquesta ruta, esteu d’enhorabona, ja que justament aquest diumenge 9 d’agost n’hem organitzat una. Si us hi voleu inscriure, podeu fer-ho aquí!

Related Posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Fields marked with an * are required.