Una proposta per descobrir el patrimoni gastronòmic de la Seu

Menja’t l’Alt Urgell no ens cansem de fer-vos propostes d’allò més atractives per tal de conèixer el patrimoni gastronòmic que tenim a la comarca. En aquesta ocasió, i tenint en compte que aquest pròxim divendres 14 d’agost n’he organitzat una, us volem presentar la número 7 de les nostres rutes gastronòmiques.

Tota ella transcorre per la Seu d’Urgell i ens permet descobrir el patrimoni gastronòmic de primer nivell que té la ciutat. La proposta la comencem a l’Espai Ermengol-Museu de la ciutat, un espai de referència en la difusió del patrimoni a la capital alturgellenca. En aquest espai hi podrem fer un recorregut per la història de la Seu d’Urgell, des dels seus orígens fins a la societat actual passant per l’exposició permanent sobre el formatge i la seva repercussió a l’Alt Urgell.

 

La planta dedicada al món del formatge, dins del mateix Espai Ermengol, ens ajudarà a entendre millor l’economia agrària de la regió. També podrem conèixer els orígens, l’elaboració i les característiques del formatge Urgèlia (D.O.P.) de la Cooperativa del Cadí. Com no podia ser d’altra manera, després de la visita podrem gaudir d’un maridatge del formatge Urgèlia de la cooperativa del Cadí amb infusions pròpies dels Pirineus de la mà de l’Infús. La Vicky, elaboradora d’infusions, ens explicarà els aromes i bondats d’aquestes plantes aromàtiques de la zona i com s’han consumit històricament.

Un cop visitat l’Espai Ermengol i feta aquesta degustació, seguirem la ruta pels encantadors carrers medievals de la Seu fins a la formatgeria L’Abadessa. Allà, la Judith ens explicarà el procés de producció i els diferents tipus de formatge que hi elabora.

 

Quan haguem obert la gana, anirem a dinar al restaurant el Rastell, on l’Agustí i l’Adrià, productors locals d’embotits, ens oferiran un menú degustació amb producte propi i de la zona. Finalment, acabarem la ruta fent una visita guiada a la nostra botiga de la plaça Patalín, que ens permetrà descobrir la diversitat de productes de gran qualitat que s’elaboraren a l’Alt Urgell.

Si us agrada la proposta, recordeu que aquest divendres 14 d’agost la podreu dur a terme. Només cal que reserveu plaça al 635 660 931 o a menjatlalturgell@gmail.com. Us hi esperem!

 

Related Posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Fields marked with an * are required.