La ruta gastronòmica 5 rep els primers visitants

Les rutes gastronòmiques comencen a rutllar! Aquest passat divendres 26 de juliol un grup de cinc persones va poder gaudir de la ruta número cinc, la de la fermentació del pa, la cervesa i el formatge. A les 9:30h van començar la jornada amb una visita a Ecofranch, l’explotació agrícola i ramadera que Casa Franch té repartida entre Montferrer i Ribera d’Urgellet. Tot un exemple de sensibilització amb la sostenibilitat dels processos productius!

Posteriorment, cap a les 10:45h, aquest primer grup de la ruta cinc va poder conèixer de primera mà el Museu de la Farinera de Montferrer, gràcies a les explicacions de la Pili Alaez. Un cop coneguda la història d’aquest edifici tant emblemàtic del municipi de Montferrer i Castellbò, va ser el moment d’obrir una mica la gana. Per fer-ho, els visitants es van dirigir cap a la plaça Major de Bellestar. Allà els esperava la cerveseria Vicenç i Petit, VIP, on van poder degustar algunes de les seves cerveses artesanes, sense additius ni conservants, embotellades una a una i sense filtrar ni pasteuritzar. Unes cerveses que van poder acompanyar d’unes patates Sastret’s d’Oliana i d’uns talls de fuet de cal Pagès.

Finalment, i per tal de completar la jornada, es van dirigir cap al Mas d’Eroles d’Adrall, on van realitzar una visita a les instal·lacions de la formatgeria. Així, van poder conèixer l’obrador i també el celler on maduren els formatges. La ruta va acabar amb un bon dinar amb el formatge com a protagonista al mateix Mas d’Eroles.

No cal ser un grup per gaudir de les rutes

Les rutes estan obertes a tothom i no cal ser un grup per poder-les realitzar, ja que des de Menja’t l’Alt Urgell ja ens encarreguem de reagrupar als visitants. Així doncs, si esteu interessats en fer-ne alguna, només cal que us poseu en contacte amb nosaltres! I per cert, aquest mes d’agost no deixeu d’escoltar i participar al programa “Carretera i manta” de Ràdio Seu, ja que cada setmana hi sortejarem una ruta o un lot!

Related Posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Fields marked with an * are required.