Promocionem el vessant formatiu i de divulgació

Aquests darrers dies, des de Menja’t l’Alt Urgell hem estat potenciant el nostre vessant formatiu i de divulgació dels productes del territori, tot participant en dues activitats força interessants. Així, el passat 16 de juny vam prendre part en una formació sobre productes de proximitat, sostenibilitat i territori. Estava emmarcada en el projecte Grapats, del Centre Sant Ot de la Seu d’Urgell, i hi van prendre part una dotzena de persones nouvingudes.

L’activitat va consistir en una xerrada per donar-los a conèixer el comerç històric de la ciutat i els seus productes. L’objectiu final era enfortir els vincles relacionals entre persones de diferents cultures i reforçar el seu arrelament al territori. Tot plegat ho vam dur a terme en col·laboració amb Càritas d’Urgell i l’Espai Ermengol de la Seu i el balanç que en fem és altament positiu!

Aquí us deixem un enllaç al web de Càritas on podeu veure fotos de l’activitat: http://bit.ly/30McoYn

Col·laborem amb el programa Singulars

D’altra banda, uns dies més tard, el dijous 27 de juny, vam prendre part en una altra iniciativa molt interessant, el programa Singulars. En aquest cas també vam fer una formació, però encarada a les persones joves que formen part del programa. Aquest va dirigit a noies i nois d’entre 16 i 29 anys, sense titulació específica, que siguin demandants d’ocupació i beneficiaris de la Garantia Juvenil i que vulguin rebre formació professionalitzadora en la indústria alimentària.

 

El programa inclou un pla formatiu de 180 hores de formació, relacionades amb els oficis de la carn i la xarcuteria, la peixateria, l’elaboració de productes làctics així com la fleca i la pastisseria. Va ser una experiència molt satisfactòria posar el nostre granet de sorra i poder contribuir a la formació d’aquests joves. El programa s’allargarà fins al desembre, i complementaran la formació amb visites a empreses o entitats relacionades amb aquest àmbit. Els desitgem molta sort a tots!

Related Posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Fields marked with an * are required.