Rutes gastronòmiques, tastos i Festa Major: així ha estat l’estiu del Menja’t

Aquest encara no ha estat un estiu com els d’abans de la pandèmia però almenys hem pogut fer més activitats que l’anterior. El simple fet que enguany sí que s’hagi pogut celebrar la Festa Major de la Seu d’Urgell -tot i que amb les lògiques restriccions- ha fet que haguem pogut realitzar una de les coses que més ens agrada fer per aquestes dates: instal·lar la caravana del Menja’t al passeig Joan Brudieu!

Com en anys anteriors a la pandèmia, els dies forts de Festa Major vam servir hamburgueses i pinxos per sopar i vau ser molts els que ens vau venir a veure. De fet, el que més contents ens fa és que per a força gent ja és una tradició venir a sopar a la caravana del Menja’t alguna nit de Festa Major. Esperem poder mantenir aquesta tradició durant molts anys! Com de costum, l’hamburguesa que va tenir més èxit va ser la dolça, tot i que la nova d’aquest any, la barbacoa, també va tenir força demanda.

Com dèiem, tot i poder fer la Festa Major, aquest no ha estat un any normal. Prova d’això és que el Ball Cerdà no es va poder ballar, però nosaltres vam voler intentar mantenir-ne una mica l’esperit. Així, vam preparar uns lots de vermut per tal que, almenys, no es perdés la tradició de fer aquest àpat el diumenge de Festa Major. A banda d’un assortit de productes dels nostres socis, tots els que van venir a buscar el lot van trobar-hi a dins una navalla pallaresa de regal, gravada amb el logo del Menja’t l’Alt Urgell.

Més enllà de la festa, aquest estiu també hem fet algunes activitats fora de la Seu d’Urgell. D’una banda, hem recuperat les rutes gastronòmiques guiades. Així, entre els mesos de juliol i agost fins a tres grups han realitzat la ruta 2, que és la que permet conèixer la ramaderia ecològica de Ca l’Andreu i la formatgeria Baridà de Bar.

A banda, el 27 de juliol ens vam desplaçar fins a la comarca veïna, Cerdanya, per organitzar un tast a l’Hotel Muntanya de Prullans. Concretament, vam oferir un maridatge dolç-salat amb melmelades de Cal Casal, embotits de Ca l’Àngel i cervesa ViP. També hem participat al concurs Carretera i manta de Ràdio Seu, regalant cada setmana d’estiu un lot per valor de 15 euros.

A finals d’agost també teníem previst participar en una de les activitats organitzades aquest estiu al refugi de Cortiuda. Concretament, havíem d’oferir una nit gastronòmica a base de formatges dels nostres productors i de vi Carisma. L’activitat es va haver de suspendre per raons climatològiques, ja que va coincidir amb l’onada de calor i el perill extrem d’incendi. Tot i això, l’hem reconvertit en un aperitiu que farem el 18 de setembre al migdia, també a base de formatges i vi.

Related Posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Fields marked with an * are required.