Tot a punt per participar a la I Trobada de dones del món rural

Aquest proper dimarts 15 d’octubre se celebrarà la primera Trobada de dones del món rural a l’Alt Urgell i Cerdanya. Creiem que és un esdeveniment molt interessant i ens fa molta il·lusió poder participar-hi activament. La trobada s’estructurarà en dues accions, una al matí a la Seu d’Urgell i l’altra a la tarda a Puigcerdà, i nosaltres serem presents a totes dues.

Al matí, a la Seu d’Urgell

En el cas de la Seu d’Urgell, la jornada tindrà lloc a la Sala de la Immaculada i a l’espai la Cuina. Començarà a les 11 del matí amb una benvinguda institucional i, posteriorment, tindrà lloc una presentació i debat amb entitats de dones del món rural. Justament en aquest marc tindrem l’oportunitat d’exposar el nostre projecte i debatre amb les companyes de l’Associació de Dones del Món Rural, l’Associació de Dones del Món Rural Cerdà, l’Associació de Productors Ecològics Alt Urgell-Cerdanya, l’Associació Agroalimentària-Cerdanya, Sobirania Alimentària Empredona, entre d’altres. Més tard es projectarà un curtmetratge i farem un aperitiu musical. 

I a la tarda, a Puigcerdà

Ja a la tarda, ens desplaçarem al Museu Cerdà de Puigcerdà on, després de la benvinguda institucional, a les 18:30h, assistirem a la presentació de la proposta del Pla de Polítiques de Gènere de la Cerdanya. Posteriorment participarem en una taula d’experiències titulada “Reptes i oportunitats de la Dona Rural a la Cerdanya”. La nostra representant en aquesta taula serà la Marisol Salvadó. A més, també comptarà amb la presència d’una sòcia del Menja’t l’Alt Urgell, la presidenta de l’associació de Dones del Món Rural de l’Alt Pirineu i Aran, Urgell Isús.

Posteriorment, comptarem amb la intervenció de la delegada de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea i exconsellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Meritxell Serret, i clourem la jornada amb una degustació de productes locals de la Cerdanya.

Visibilizar el paper de la dona rural

L’objectiu d’aquesta acció és visibilitzar i reconèixer la tasca que estant duent a terme les entitats de dones del món rural, així com fer un homenatge a la feina que ha fet històricament la dona al nostre territori. L’acte està organitzat pel Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgelli el Consell Comarcal de la Cerdanya conjuntament amb l’Associació de Dones del Món Rural i la Coordinadora Territorial a l’Alt Pirineu i Aran del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Com veieu, es tracta d’una jornada molt interessant i us animem a participar-hi, tot esperant que sigui del vostre interès, així com a fer-ne difusió entre aquelles persones que puguin estar-hi interessades.  

Related Posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Fields marked with an * are required.