Un cap de setmana intens a la Festa i fira de Muntanya de Coll de Nargó

Coll de Nargó es va omplir aquest passat cap de setmana amb motiu de la primera Fira i festa de Muntanya, i la gent del Menja’t l’Alt Urgell hi vam participar de forma molt activa. L’esdeveniment va permetre ajuntar diverses activitats que fins ara es feien per separat, com la Fira del Rovelló i l’Aplec d’Escalada, i això va atreure a molta gent al poble al llarg dels dos dies de festa i fira.

Aperitiu i maridatge

Aquestes propostes es van complementar amb tallers i activitats gastronòmiques, i en aquest darrer àmbit és on nosaltres vam tenir més presència. Així doncs, el dissabte al migdia vam ser els encarregats de servir l’aperitiu popular que va donar el tret de sortida a la festa i fira. L’aperitiu tenia com a gran objectiu potenciar la ceba de Coll de Nargó, i és per això que es van servir coques de ceba fetes als forns locals, acompanyades de cervesa artesana. Tot plegat, es va poder fer gràcies al suport de Gustum.

Ja al vespre de dissabte vam fer un maridatge on vam combinat les brotxetes de formatge del Mas d’Eroles i l’steak tartar de vedella ecològica de Ca l’Andreu amb el vi Carisma de Montanissell. Estem molt contents perquè a l’activitat hi van prendre part una quarantena de persones, una xifra considerable!

Un menú per llepar-se’n els dits

Finalment, diumenge vam protagonitzat el dinar de cloenda de la festa i fira, on també hi van prendre part una quarantena de persones. En aquesta ocasió, els vam oferir un menú elaborat amb productes de proximitat de la nostra comarca. Concretament, els comensals van poder degustar uns entrants a base de coques de recapte amb ceba de Coll de Nargó i amanida de formatge de cabra i, posteriorment, vedella estofada amb bolets de temporada, un tall de braç de gitano i dues consumicions per cap.

Estem molt contents d’haver pres part tant activament en un esdeveniment de dinamització del territori, i volem donar les gràcies a l’organització per haver-nos convidat i haver-nos permès donar a conèixer els productes alimentaris de proximitat que tenim a la comarca. Esperem que aquesta Festa i fira de Muntanya tingui una llarga vida.

Ens veiem a la Seu

I no oblideu que aquest cap de setmana ens veiem a la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. Hi tenim tant la caravana oferint menjar com un estand a l’interior del pavelló, així que us hi esperem!

Related Posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Fields marked with an * are required.