Un 2020 que no oblidarem mai

Un gener més, ha arribat l’hora de mirar enrere per recordar l’any que acabem de deixar. Per motius obvis, i no gaire positius, serà difícil oblidar l’any 2020, tot i que a Menja‘t l’Alt Urgell ens volem fixar també en algunes coses bones que ens han passat aquest any.

Al març, just abans de l’arribada de la pandèmia, encara vam tenir temps de participar en la 1a Trobada de dones del món rural, que va tenir lloc a la Seu d’Urgell i a Puigcerdà. Una iniciativa molt interessant que esperem que tingui continuïtat! Poc després, però, l’arribada del covid-19 ens ho va alterar tot. A Menja‘t l’Alt Urgell ens vam organitzar ràpidament per poder seguir fent-vos arribar tot allò que elaboren els nostres productors i vam oferir servei a domicili. Una acció que va tenir molt bona resposta.

Trobada de dones del món rural, a l'Alt Urgell

Dues bones notícies d’aquest 2020 es van produir a l’abril i al maig, respectivament. A l’abril vam arribar als 25 socis, gràcies a la incorporació de la Carnisseria Àngel de Peramola al projecte de Menja‘t l’Alt Urgell. Al maig, mentrestant, la família del Menja‘t va seguir creixent, gràcies a l’entrada de la reconeguda empresa alimentària Exquisitàrium, d’Oliana.

Amb l’arribada del bon temps, a poc a poc vam poder anar recuperant la participació en algunes activitats, com ara a la iniciativa ‘La Seu es vesteix de blanc’, que va tenir lloc el mes de juliol, o el seminari web ‘La dieta Mediterráneamás allá de la salud  y la alimentación‘, que es va fer el mateix mes.

Participació a La Seu es vesteix de blanc
A l’agost, vam tenir la sort de poder començar les rutes guiades. Com sabeu, fa uns anys vam dissenyar fins a set rutes gastronòmiques que permeten conèixer diversos dels productors que Menja‘t l’Alt Urgell té repartits per la comarca. A l’agost vam anar un pas més enllà i vam organitzar un seguit de rutes guiades, que van tenir força èxit.

Al setembre van tenir també dues bones notícies, d’una banda la incorporació d’un nou soci, els productors d’ous ecològics de la Nostra Terra, d’Oliana. De l’altra, la posada en marxa de la botiga en línia de Menja‘t l’Alt Urgell. Justament, la pandèmia i l’èxit que va tenir la venda a domicili durant el confinament ens van ajudar a fer el pas i a posar en marxa aquest nou canal de distribució.

Pàgina principal de la botiga en línia
Aquesta tardor no hem pogut anar de fira, tal com ens agrada fer cada any. Tot i això, coincidint amb la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell -que finalment es va haver de fer en format digital- vam idear unes “bosses formatge” per mantenir viu l’esperit de la fira. Encara a l’octubre, vam participar en una jornada virtual de comercialització i distribució de productes agroalimentaris de proximitat, organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, on vam poder explicar el nostre projecte. També vam poder fer-ho en una altra jornada virtual a l’àmbit del Garraf i el Penedès, sobre com millorar la comercialització i la distribució dels productes de proximitat.

També al novembre vam celebrar la incorporació de tres nous socis: Tòfones de les Feixes i Tòfones Josep Miró, tots dos de Fígols i Alinyà, així com Logama, dedicada a la ceràmica i l’artesania. Aquest any també hem comptat amb la incorporació de Formatges Baridà, de Bar, i hem hagut de lamentar la baixa del Forn-pastisseria Reig, de Coll de Nargó, per motius aliens a Menja‘t l’Alt Urgell. Esperem que la situació es pugui solucionar i puguin tornar, ja que trobarem a faltar les seves xocolates!


Finalment, vam tancar l’any amb un desembre ple d’activitats i alguna novetat. Així, vam tornar a preparar els lots de Nadal, que justament enguany han complert el cinquè aniversari. La preparació de lots de Nadal, l’any 2015, va ser l’espurna que va acabar derivant en la constitució de Menja‘t l’Alt Urgell com a entitat, i vam voler celebrar-ho. A banda de regalar bosses de tela commemoratives d’aquest cinquè aniversari, vam posar en marxa un butlletí en paper que editarem trimestralment, amb continguts relacionats amb l’associació.

A banda, un any més vam comptar amb la participació de diversos artistes de la comarca que van fer quadres per acompanyar els tríptics dels lots. Uns quadres que es van poder veure durant les festes a l’espai l’Aparador, a la plaça del Carme de la Seu. Finalment, un any més vam tornar a participar en les activitats nadalenques del Món Màgic de les Muntanyes, amb paradetes a l’exterior de la botiga o elaborant la poció màgica dels minairons. Com dèiem, un any estrany i complicat, però que també ens ha deixat coses positives i projectes engrescadors!

Related Posts

Leave a Comment

Your email address will not be published. Fields marked with an * are required.